خانه مد پاریس
پیش از تشکیل اولین خانه طراحی لباس در پاریس، ابداع مد به وسیله افراد ناشناخته انجام میگرفت. خیاط ها خود لباسی را طراحی کرده و پس از دوخت کامل، آن را به مشتری تحویل میدادند.
رفته رفته خانه های طراحی، این افراد را به استخدام خود درآوردند. در سال های اولیه قرن بیستم، اکثر مد ها از پاریس و گاهی از لندن منتقل میشد.
مجله های مد از کشورهای مختلف گزارشگرانی به نمایشگاه های مد در پاریس می فرستادند و همچنین خریداران از فروشگاه های مختلف به نمایشگا های مد پاریس میرفتند و پس از خرید لباس ،طرح های آن ها را کپی میکردند.
نخستین خانه طراحی مد مزون redfern بود که با توجه به درخواست های زنان برایشان لباس می دوخت و مهترین قسمت لباس های زنان ، پیراهن های زیبا بودند که بعد از آن در تاریخچه صنعت مد طراحی کلاه های زیبا هم به یکی از قسمت های مهم و ضروری لباس زنان تبدیل شدند و کلاه های مد شده نازک و کوچک بودند و درست در قسمت بالای سر قرار گذاشته می شدند و به وسیله گل ،روبان و گاهی پر بسته می شدند.
در سال های اولیه دهه ۱۹۱۰ در پاریس نخستین طراح ها آغاز به ترویج مد در تمام جامعه کردند به همین دلیل پیروی از مد اندکی انعطاف پذیر تر از قبل شد.
مشتری ها رنگ های شاد و متنوع کیمونو،کلاه و شلوارهای تنگ را وارد مهمانی ها کردند.
paul poiret اولین ست لباسی را طراحی نمود که زنان می توانستند بدون نیاز به یک خدمتکار بپوشند. سپس انقلاب های هنر Deco آغاز شد و در بسیاری کشورهای آن دوره رواج یافت.
دهه ۱۹۲۰ را می توان نقطه عطف در تاریخچه مد و فشن دانست چرا که در فاصله بین دو جنگ جهانی اتفاق افتاد و دوران طلایی مد فرانسه بود و لباس هایی که شبیه به لباس هنرپیشگان بودند در این دوره وارد بازار شدند. کلاه پوش های پف کرده جایگزین چترهای کوتاه شدند ، لباس زنان به لباس های مردان شباهت پیدا کرد ، پوشش مردان از حالت رسمی به غیر رسمی و راحت تغیر پیدا کرد، همه اقشار جامعه مانند جوانان لباس می پوشیدند و پیراهن کوتاه ، شلوار کوتاه (گلف) بسیار استفاده می شدند.
دهه ۱۹۳۰ بیشتر طراحان در خدمت لباس های زنانه بودند و بیشتر بر روی آن مانور دادند و تنوع زیادی در لباس های زنان ایجاد شد و مد و فشن باعث شد زنان شروع به لاغرتر کردن خود بکنند تا مطابق با مد روز پیش بروند. بعد از جنگ ،پاریس مرکز جهانی مد شد و تمامی مد های جدید از این شهر به سراسر دنیا منتقل می شد.
دهه ۱۹۴۰ طراحی لباس از پاریس تا نیویرک گسترش پیدا کرد و همچنین در آلمان نیز طراحی و مد شروع به گسترش کرد. لباس های مردان در این دوره ساده تر و شکیل تر نسبت به دوره های قبل بود و لباس های ورزشی در این دوره به دنیا شناسانده شدند.
همچنین طراحی لباس زنانه به صورت مخصوص با برند مارک کریستین دیور در این دوره شروع شد.
دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ با بهبود شرایط اقتصادی جوامع دنیای مد و فشن نیز پیشرفت کرد و زنان توانستند در جامعه نقش مهم داشته باشند.
دهه ۱۹۶۰ ایتالیا تبدیل به مرکز دنیای مد و فشن شد و یک انقلاب در دنیای مد اتفاق افتاد، لباس ها شبیه به لباس های دخترانه و بچگانه شدند و آزادی بیشتری به فرد می دادند. رواج شلوارهای جین و چسبان در این دوره اتفاق افتاد.
دهه ۱۹۷۰ سلیقه های شخصی حرف اول را در دنیای مد و فشن می زدند و هرکس مطابق سلیقه خود لباس می پوشید . نمایش لباس مردانه بر تن مانکن ها در این دوره اتفاق افتاد و باعث همه گیر شدن استفاده از لباس های راحت و سلیقه ای شد.
دهه ۱۹۸۰ مد تقریبا به شکوه نهایی خود رسید و دنیای مد و فشن رونق بسیار زیادی گرفت. شو های لباس بسیاری برگزار می شد و تبلیغات زیادی برای آن انجام می شد.
دهه ۱۹۹۰ تقریبا مد برگرفته از لباس بردگان و غلام ها بود و لباس و مد به یک ثبات استاندارد رسید و تقریبا هر آنچه مد روز بود در کمتر از یک ماه به سراسر دنیا می رسید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره جامع طراحی لباس و مشاهده این مطلب و مطالب مشابه به پیج اینستاگرام ما سر بزنید.
*آدرس اینستاگرام : tarahii.lebas@
eyvankhanememarguilan@
شماره واتساپ : ۰۹۹۰۷۳۱۹۷۳۷